Pagini

Thursday 31 May 2012

...

               Rasarise soarele in sfarsit dupa o saptamana intreaga in care cerul Mariei a fost intunecat si zguduit de tunete zgomotoase. De la fereastra mansardei se simtea in adierea vantului arome de levantica si salcam, parea ca intreaga natura zambeste si multumeste pentru vremea frumoasa...
                Se auzi un ciocanit la usa si apoi pe dedesubt un plic negru se strecura pana la picioarele Mariei. Nimeni nu stia exact unde locuieste si crezu ca expeditorul gresise cu siguranta destinatarul. Pleca de langa geam si ridica plicul, inauntru o fotografie ce ilustra un parc din apropierea locuintei ei, un parc care ii era tare drag, iar piesa principala era o banca ferita de ochii trecatorilor pe care de obicei Maria obisnuia sa stea si sa citeasca. Pe spatele fotografiei cu litere de-o schioapa era scris "Pentru ca iti simt lipsa". Maria nu stia cum sa reactioneze. Cine ii duce dorul? Este cumva o gluma? Insa asa cum ii placea orice provocare, isi lua repede esarfa de pe pat, o arunca in jurul gatului,lua geaca de piele din cuier si fugi afara .
              In strada , nimeni, spera sa vada o fata cunoscuta, poate a persoanei cre ii strecurase plicul, insa degeaba,strada parca era pustie cu toate ca soarele aproape uscase trotuarul si te imbia sa iesi la plimbare. Ezita putin insa dupa cateva momente se hotari sa mearga in parc, persoana care i-a trimis biletul, cu siguranta trebuia sa fie acolo.
              Parcul parea la fel de pustiu , doar cateva veverite alergau si sareau dintr-un copac in altul. Aleea ce ducea la banca Mariei era undeva in lateralul parcului. Momentan era acoperita cu petale de salcam, vantul si ploaia golise copacii de flori insa acestia imprastiau veseli arome afrodisiace. 
              Banca Mariei era inconjurata trandafiri care timid sub rzele soarelui se desfaceau si se transformau din niste mici boboci in enorme pete de culoare si arome. Spre surprinderea Mariei, nimeni nu era in jur, pe banca insa un pachet legat cu o funda verde. Se uita imprejur sa vada daca nu cumva misterioasa persoana care l-a lasat acolo se mai afla prin preajma, insa pustiu. 
               Maria se apropie de banca si se aseza langa pachet, mai privi o data in jurul ei pentru a se asigura ca nu o urmareste nimeni si apoi cu timiditate trase de funda verde.







                                                     -To be continued-