Pagini

Sunday 10 February 2013

Flacara Olimpica a ajuns pe Valea Prahovei

      In cursul zilei de astazi, locuitorii vaii Prahvei au asistat la un eveniment deosebit de important, organizat intr-un mod cel putin neinspirat.
       Dupa ce Flacara asta Olimpica a fost aprinsa Sambata de la razele soarelui pe stadionul de marmură Panathenaic din Atena, a fost transportata zica-se in conditii speciale cu ajutorul unui avion, pana ce a aterizat pe minunatul nostru aerport din Bucuresti. Toate bune si frumoase pana aici, draga de ea s-a plimbat de colo colo din mana sportivilor de performanta in mana presedintelui si inapoi pentru ca ulterior sa-si continue drumul spre  Brasov unde pe  17 februarie,va avea loc festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European. .
         Asadar azi am dat nas in nas cu ea pe strazile Busteniului. 
         Toate bune si frumose pana cand am realizat ca sunt anumite elemente care se bat cap in cap. Suntem informati ca transportul ei din Atena s-a facut cu ajutorul unui avion si a fost adusa in conditii speciale( bineinteles pentru a nu se stinge, o preserva si apara de tot ce r putea sa o "defecteze") in tara, dar pe valea Prahovei surpriza- pe toata distanta Sinaia- Busteni-Azuga ninge de dimineata incontinuu. Masini de politie, cateva Renault-uri negre cu geamuri fumurii si cu inscriptii "Torta Olimpica ajunge in Romania" isi fac loc printre cetatenii Busteniului care s-au adunat in fata primariei mai ceva ca la urs. 
         Ceea ce m-a dat un pic pe spate a fost prezenta unei masini de pompieri. Nu zic nu, inteleg ca e torta olimpica si nu e bine sa ne punem cu ea, dar afara bate vantul si ninge ca in povesti, cum ar putea creea aceasta un incendiu? Eh, lasa sa mai fie o masina de pompieri in plus, ce oamenii aia nu trebuie sa manance si ei o paine... 
         In alta ordine de idei ceva atlet de la noi a declarat ca vroia sa faca ceva "scheme" cat timp a tinut torta in mana insa ii era teama sa nu se stinga-asadar intradevar masina de pompieri trebuia sa fie acolo prezenta.
          Sunt indignata pentru ca aceasta manifestare- care nu zic ca nu ar fi apreciata, tot respectul meu atletilor si olimpicilor care ne duc numele tarii mai departe- a blocat circulatia pe traseul Azuga-Busteni pentru aproximativ 40 de minute, timp in care nervii conducatorilor au fost intinsi la maxim, sa nu mai punem la socoteala si ninsoarea abundenta care din cauza traficului nu putea fi inlaturata de pe strazi...
           Organizarea evenimentelor din Romania de o asemenea amploare continua sa ma dezamageasca...Serios acum,  avem posibilitatea sa purtam Torta asta afurisita prin orasele tarii si facem mici reuniuni in fata Primariilor? Pentru cei care nu sunt din zona, vreau sa mentionez ca trotuarul din fata primarieri din Busteni are cel mult 10 metrii latime- locul ideal in care sa faci o astfel de manifestatie.
          Din punctul meu de vedere as fi organizat aceasta nebunie undeva pe partie, cu cativa schiori profesionisti care sa coboare elegant din varful partiei, public ar fi fost din plin (luand in cinsderare si turistii) si sa nu mai vorbim de cat de decongestionata ar fi fost soseaua...
       Sa nu uitam ca suntetm totusi in Romania, locul unde pe timp de ninsoare si vant flacara Olimpica are nevoie de interventia Pompierilor si poate bloca un traseu foarte circulat fara nici un fel de jena.


No comments:

Post a Comment