Pagini

Monday 11 March 2013

Vine primavara sa distrugem capilara



Dragele mele, vine primavara si o data cu ea si grija noastra pentru a indeparta cat de des posibil parul nedorit, activitate care ne rapeste mult din timpul liber si din portofel. M-am gandit sa ma documentez referitor la noile metode de epilare aparute "pe piata" si am gasit o noua metoda de care recunosc ca nu am mai auzit pana acum: "Epilarea definitiva cu IPL". Acesta metoda presupune utilizarea luminii intens pulsate. Poate vi se pare un pic cam sofisticata descrierea asa ca voi detalia:

Procedeul de epilare definitivă cu lumină intens pulsată (IPL Intense Pulsed Light) este o soluţie modernă, care aplică tehnologii sigure şi testate. Lumina intens pulsată (IPL) transportă o cantitate mare de energie prin piele până la nivelul "ţintei", care în tratamentul de epilare este pigmentul firului de păr (melamina). Prin descărcarea de energie intensă la nivelul rădăcinii firului de păr acesta este distrus integral. ( www.microderma.ro )

Pe scurt ardem firul de par inca din radacina, partea mai putin avantajoasa este ca , aceste sedinte dureaza destul de mult, fiind necesar sa luam in considerare faptul ca nu toate firele de par au aceiasi lungime si ca trebuie sa ne ocupam de fiecare in parte. Lucru care poate dura chiar si pana la 10-12 sedinte. Partea mai nasoala este ca, aceasta metoda este promovata ca fiind definitiva insa mai multe saloane cosmetice care o utilizeza nu se tem sa o numeasca "epilare de lunga duata".

Asadar ne aflam in fata unei enigme fetelor, ce alegem sa mergem la 10-12 sedinte (care din cate am inteles pot fi si destul de dureroae daca firul de par este ceva mai dechis la culoare) si speram ca banii pe care ii investim vor merita, sau ramanem la metoda traditionala in care utilizam ceara de exemplu?

Din propria experienta si epilarea cu ceara utilizata in mod intens duce cam la aceleasi rezultate, firul de par se subtieaza si cresterea acestuia este incetinita, in loc sa ardem firul de par il smulgem de la radacina. Sunt de parere ca aceasta metoda este una mult mai usoara si accesibila oricui atat din punct de vedere financiar cat si practic- epilarea cu Ipl efectuandu-se in principiu in orasele mari sau in urma achizitionarii unui aparat asemenator cu cel din imaginea de mai jos:





Folosirea unui astfel de aparat ne scuteste de mersul la saloanele cosmetice insa din punctul meu de vedere consider ca ar rapi mai mult din timpul nostru liber, epilandu-te singura mai ales in anumite zone greu accesibile poate dura mai mult si exista riscul ca rezultatul sa nu fie cel dorit.


Pot spune ca as fi dispusa sa incerc o atfel de metoda (vorba ceea curiosii mor repede dar mai bine satisfacuti), insa pana atunci voi ramane la metoda preferata de mine, mai comoda si putin costisitoare respectiv  epilatul cu ceara:)



Articolul numarul 3 din Competitia anuala de blogging

No comments:

Post a Comment