Pagini

Monday 16 December 2013

De ce uram ziua de luni si ce putem face in acest sens?




     Multe persoane urasc ziua de luni, unele poate isi doresc ca ziua asta nici macar sa nu existe in calendar. Dar totusi oare de ce atata ura pentru ziua asta? Ar fi normal sa iubim zilele de luni, ele sunt un nou inceput, ne ofera posibilitatea sa incepem saptamana cu dreptul, sa indreptam daca e cazul, ceva ce a fost sricat anterior, si totusi tuturor ne e frica de LUNI.
     Aparent. cativa cercetatori de la Universitatea Rush din Chicago cred ca au gasit raspunsul. Ei sunt de parere ca daca in weekend avem parte de prea mult somn, acest lucru ne face sa fim obositi pana miercuri. Cel mai accentuat sentiment de leneveala apare bineinteles lunea dimineata. Efectele ce pot aparea sunt o memorie slabita si lipsa reactilor.
     Acest lucru ar insemna ca in weekend, sa incercam sa fim ceva mai activi...si parca totul ar avea sens. Ganditi-va ca ati avut un weekend plin, ati fost la un concert, ati terminat un proiect sau probabil ati fost la munca, in acest caz lunea vine natural, nu suntem obositi si corpul vostru este deja pregatit pentru urmatoarea saptamana.
    Stiu ca probabil acum veti spune "Dar weekend-ul este facut ca sa lenevesti, te odihnesti si sa dormi". Asa este insa este necesar sa ramanem in continuare activi. Nu va recomand sa munciti in weekend sau sa nu va odihniti, dar consider ca sunt cateva lucruri care ar putea sa va ajute sa aveti un inceput de saptamana mai sanatos:



  • Ganditi-va la ceva util ce ati putea face intr-o zi de luni- ultimele cumparaturi pentru craciun, sa terminati un proiect pentru scoala, sa va intalniti cu cativa prieteni mai vechi, aceste lucruri va vor putea ajuta sa aveti o viziune mai clara asupra saptamanii, deoarece cel mai intalnit motiv pentru care uram lunea este acela ca ceva se sfarseste (weekend-ul, vacanta) si nu avem nici o idee ce urmeaza in noua saptamana;

  • Mentineti o atitudine pozitiva. Azi e luni, trebuie sa fac ceva bun, trebuie sa planific ce am de gand sa fac saptamana asta, cum o voi duce la bun sfarsit. Fiti pozitivi inca din momentul in care va treziti

  • Este nevoie de o vointa de fier. Este dimineata, ai mai avea posibilitatea sa mai stai un pic in pat pana sa pleci la munca, scoala etc. Ridica-te din pat imediat ce ai deschis ochii, da-ti cu niste apa rece pe fata si incepe lunea in acel moment, cu siguranta te vei simti mai bine iar la finalul zilei nu vei simti ca a trecut ziua pe langa tine;

  • Adu-ti aminte ca lunea este startul unei noi saptamani, nu il rata deoarece la final iti va parea rau ca ai iesit pe ultimul loc;

  • Schimba-ti mentalitatea, ziua de luni, este doar o zi ca oricare alta. Societatea are o mare influenta asupra modului in care privesti lucrurile. Daca vezi imagini si texte care iti spun ca ziua de luni este cea mai nasoala dintre toate ziele vei incepe sa gandesti si tu la fel. Nu uita ziua de luni este DOAR O ALTA ZI.

     Sper ca ati inceput saptamana in forta cu un mare zambet pe buze. Daca s-a intamplat asta inseamna ca veti avea o saptamana minunata!


No comments:

Post a Comment